Doorgaan naar content

Zeillessen op het Veerse Meer in Zeeland

U bent op zoek naar zeillessen op het Veerse Meer?

Sailcollege biedt tijdens de lange weekenden in het voorjaar, de meivakantie en de zomervakantie groepscursussen aan voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.  Alle aspecten van het zeilen komen aan bod onder begeleiding van de ervaren instructeurs van Sailcollege. Aan het einde van de cursus ontvangen de cursisten een diploma. 

Wil je zelf bepalen met wie je les hebt en wanneer, kies dan voor een priveles.

De cursussen bestaan uit meerdere losse dagdelen die elkaar per dag afwisselen. Bijvoorbeeld: Als de eerste les in de ochtend begint , dan begint de cursus de dag erna in de middag. Een ochtend is van 9:30 tot 13:00 en een middag van 14:00 tot 17:30. 

Zodra er binnen een gezin aan verschillende cursussen wordt deelgenomen zorgt Sailcollege ervoor dat de tijden gelijk zijn. Iedereen is dan tegelijk op het water.

Door de prachtige ligging direct aan het Veerse Meer is RCN de Schotsman een paradijs voor de watersporter. Een verblijf combineren met zeillessen bij Sailcollege is dan ook een uitgelezen kans om te leren zeilen. 

Sailcollege biedt de volgende cursussen aan:

Optimist 8 t/m 11 jr

De kinderen leren spelenderwijs, zelfstandig zeilen in kleine eenmansbootjes. De verschillende groepjes bestaan uit maximaal 5 cursisten, de instructeur is altijd in de buurt met de motorboot.

Cursus Optimist
Laser Pico 12 t/m 17jr

De cursisten leren actief zeilen in snelle en wendbare tweemansboten, waarbij ook zeker het omslaan aan bod komt. De groepjes bestaan uit maximaal 8 cursisten, de instructeur geeft les vanuit de motorboot.

Cursus Laser Pico
Polyvalk volwassenen

De cursisten zeilen in een stabliele open kielboot. Er wordt les gegeven aan maximaal 4 cursisten per boot. Doordat de instructeur aan boord zit, kan er gericht les gegeven worden, waardoor zowel theorie als praktijk snel kunnen worden aangeleerd. Jeugdcursus of priveles is in overleg mogelijk

Cursus Valk
Privéles

Wil je zelf bepalen et wie je les hebt en wanneer, dan kies je voor een privéles zeilen in de Polyvalk of Fox 22.

Privéles
Opfrisles

Als het lang geleden is dat je gezeild hebt, of niet bekend bent met onze boten, is er de mogelijkheid van een opfrisles voorafgaande aan het huren van een boot.

Opfrisles